Reizen zonder mobiele apparatuur quasi ondenkbaar geworden

Reizigers voelen zich steeds meer gefrustreerd wanneer ze geen mobiele computer bij zich dragen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het technologiebedrijf Intel. Opgemerkt wordt dat 44 procent van de Amerikaanse reizigers zich bij verplaatsingen ongemakkelijk voelt wanneer ze geen laptop of tablet bij zich hebben. Die resultaten tonen volgens de onderzoekers aan dat de consument een emotionele band heeft aangekweekt met zijn mobiele apparaten en zich rustiger en minder gestresseerd voelt wanneer hij op vakantie toegang tot de technologie heeft.

Uit het rapport blijkt dat 77 procent van de respondenten toegeeft dat het verlies van een mobiel apparaat op reis tot een stresserende situatie zou leiden. Slechts 55 procent zou daarentegen gestresseerd raken door het verlies van zijn trouwring. Er wordt aan toegevoegd dat 46 procent van de reizigers zich bereid toont om belangrijke toegevingen te doen op het gebied van comfort en hygiëne om te kunnen garanderen dat hun mobiele apparaten opgeladen en gebruikt kunnen blijven.

Onder meer wordt volgens de onderzoekers vaak een restaurant of drankgelegenheid geselecteerd op basis van het technologische aanbod. Bovendien blijkt 64 procent bereid te zijn om traditionele vakantieproducten - zoals toiletartikelen, zonnecrême, sportkledij of zelfs schoeisel - op te offeren om in de bagage plaats te kunnen maken voor een tablet of laptop. Er werd ook vastgesteld dat de veiligheid van de apparaten voor 64 procent van de respondenten de grootste bezorgdheid van de reis vormt. (MH)