Aangenamere werkomgeving stimuleert inzet medewerkers

Bedrijven kunnen de productiviteit van hun personeel gevoelig opdrijven door de werkomgeving van de werknemer aangenamer te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse vastgoedontwikkelaar DeVono bij ongeveer duizend medewerkers van bedrijven in Londen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat meer dan 65 procent van de respondenten aangaf bereid te zijn om meer overwerk te presteren en hun inzet op te drijven indien hun werkomgeving aantrekkelijker en comfortabeler gemaakt zou worden.


De onderzoekers stelden vast dat nagenoeg de helft van de ondervraagden verwijst naar de kantoortemperatuur om het comfort op de werkvloer te verbeteren. "Bedrijven moeten beseffen dat het aanbieden van een optimale werkomgeving niet alleen zal leiden tot betere prestaties van het bestaande personeelsbestand, maar ook een grotere kans zal bieden om bij de rekrutering de beste kandidaten aan te trekken," merkt Adam Landau, directeur van DeVono, op.

Uit het onderzoek bleek verder dat 49,2 procent van de respondenten de toegang tot fitness-mogelijkheden het beste aanbod vonden dat een bedrijf voor zijn werknemers kan uitwerken. "In een groot economisch centrum zoals Londen staat er bijzonder veel druk op de werknemers, terwijl er tegelijkertijd nood is aan een beter evenwicht tussen de professionele carrière en het persoonlijk leven," voert Adam Landau nog aan. "Daarom worden fitness-mogelijkheden op het werk door het personeel bijzonder gewaardeerd."

De onderzoekers merken verder op dat ook de fiets aan populariteit blijft winnen bij de werknemers, op voorwaarde dat het bedrijf de mogelijkheid biedt om een douche te nemen en zich om te kleden en er een veilige stalplaats is voorzien. (MH)