Politie in Dubai patrouilleert in Lamborghini

De politie in het rijke oliestaatje Dubai heeft een Lamborghini Aventador gekocht als pronkstuk van hun vloot patrouillewagens. Aan zo’n Lamborghini hangt een prijskaartje van zo’n 420.000 euro, maar de politietop van Dubai vindt het geld goed besteed.


‘Deze wagen moet ons imago van luxe en welvaart versterken’, klinkt het. Een dure public relations-actie waar de agenten van de Dubaise politie best mee tevreden zijn, want wie wil er nu niet een dagje rondrijden in zo’n bolide?


De supersnelle Italiaanse wagen is netjes voorzien van groene en witte striping, de kleuren van het politiekorps in Dubai, inclusief bijpassende zwaailichten vooraan en op het dak. De Lamborghini zal gebruikt worden bij patrouilles in de toeristische zone rond de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. De Aventador heeft een topsnelheid van 350 kilometer per uur, maar wordt vreemd genoeg niet ingezet om snelheidsduivels te klissen. Daarvoor worden nog enkele Chevrolet Camaro’s aangekocht. De toeristen aan de Burj Khalifa hebben er weer een foto-opportuniteit bij. (JCV)