Winterschade wegennet loopt op tot minstens 20 miljoen euro

Het herstellen van de schade aan de Vlaamse gewestwegen als gevolg van het strenge winterweer zal vermoedelijk 20 miljoen euro tot 25 miljoen euro kosten. Dat heeft Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit Hilde Crevits tegenover de commerciële zender VTM gezegd. Bij de jongste begrotingscontrole werd een extra budget van 100 miljoen euro voorzien om de gevaarlijke punten langs de gewestwegen weg te werken en de zwaarste winterschade te herstellen. De minister stelde dat er de volgende maanden overal in Vlaanderen werken zullen dienen te worden uitgevoerd, waarbij vooral belangrijke hinder zal moeten worden verwacht op de autostrades. Er is immers ook een plan om het autostradenet nog tegen het midden van het decennium grondig te verbeteren. Er zal volgens de minister getracht worden om de werken zoveel mogelijk te spreiden, maar ze waarschuwde dat overal met bottlenecks rekening gehouden zal moeten worden. (MH)