Cover image

Problemen met Brusselse tunnels duren nog 10 tot 15 jaar

De renovatie van de tunnels in Brussel zal tien tot vijftien jaar in beslag nemen. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (sp.a) bekendgemaakt in de Franstalige krant la Dernière Heure.

De Brusselse regering wil met de werken betere onderhoud en grondige renovaties. Pascal Smet en de voormalige voorzitter van de Commissie voor de Infrastructuur Boris Dilliès (MR) hebben afgesproken om het nieuws pas na de vakantie openbaar te maken. "Je zou kunnen zeggen dat onze tunnels vervallen zijn", zegt Smet. "Nu gaan we de risico’s aanpakken, want die zijn er zeker. Dat is eigen aan deze materiële veroudering."

De werken aan de Reyerstunnel en de Montgomerytunnel lopen al achter, door het zinkgat van de Leuvenstesteenweg. De werken aan de Hallepoort duren tot januari 2019. Ondertussen is Mobiliteit Brussel ook bezig met analyse voor het renoveren van andere tunnels. 

Lees meer