Cover image

Koper van duurste huis ter wereld is... anti-corruptieprins Mohammad bin Salman

De Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman (a.k.a. MbS) is de mysterieuze eigenaar van het Franse kasteel 'Chateau Louis XIV'. Dat werd in 2015 voor zo'n 275 miljoen euro verkocht, nog altijd het hoogste bedrag dat ooit voor een huis is betaald. Niemand wist wie de koper was, maar dat geheim lijkt nu onthuld. Dat MbS de koper is mag verwonderen. Hij profileert zich graag als  iemand die corruptie aanpakt en voor soberheid is.

Saoedi-Arabië wordt sterk hervormd. Het land pleit meer en meer voor een gematigd en tolerante islam. Vrouwen mogen bijvoorbeeld eindelijk een auto besturen en openen de cinema’s hun deuren weer.

Daarnaast voert het land een campagne tegen corruptie. In totaal zijn er tweehonderdtal personen, bestaande uit elf prinsen en vier ministers, gearresteerd omdat ze de afgelopen 10 jaar zo een 100 miljard dollar zouden hebben verduisterd.

Lees meer