Cover image

Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt

Ook dit jaar is Colruyt door Test-Aankoop erkend als de goedkoopste supermarktketen. Toch is er een ware prijzenoorlog aan de gang die de positie van Colruyt onder druk zet. Vooral bij de goedkoopste producten woedt er een hevige concurrentie met andere winkels.

Colruyt werd bestempeld als de goedkoopste supermarkt uit de prijsenquête van Test-Aankoop. Ruim 48.864 prijzen werden geanalyseerd. Daaruit bleek ook dat Smatch en Match de duurste ketens blijven, waarbij je 20 en 18 procent meer betaald bij dan bij Colruyt. Maar het hangt ervan af welke producten je koopt bij Colruyt, want het prijsverschil zit men in de grote merken. Verder zijn huismerken van Aldi en Lidle zijn 25 procent goedkoper dan bij Colruyt (Boni). 

Match en Smatch zijn duurder geworden tegenover 2016. Intermarché, Proxy Delhaize, Okay, Delhaize en Albert Heijn zijn goedkoper. Dat is allemaal het gevolg van de concurrentie, wat voordelig is voor de consument, maar boeren en leveranciers verwachten nog steeds een eerlijke prijs voor hun producten.