Cover image
Lifestyle

Spanje verdringt VS van tweede plek in internationale reisbestemmingen

2017 was een geweldig jaar voor toerisme: 7% meer mensen gingen op reis dan in 2016. Het gaat om de grootste groei in meer dan 7 jaar. Vooral Europa profiteerde daarvan. Zo mocht Spanje 7 miljoen meer bezoekers ontvangen. Minder goed nieuws was er voor de VS, die zich als de grote verliezer profileren. Het land verliest z'n tweede plaats op de wereldranking aan Spanje. In de Amerikaanse reissector wordt dan ook gesproken over de 'Trump-Slump'. Zeker 4% minder mensen gingen op vakantie naar de VS.

Spanje neemt de tweede plaats in en stoot daarmee de VS van zijn plaats. Ondanks de onheil door de onafhankelijkheid van Catalonië en de aanslag op de Ramblas in Barcelona, zijn de toeristische cijfers in 2017 zeer positief. De cijfers van de UN World Tourism Organisation tonen aan dat Spanje evolueert met een groei van 7% aan reizigers.

Sinds Donald Trump president werd, trekt de VS minder toeristen aan. Obama daarentegen zorgde in 2013 voor een stijging van 6,4%. Vooral Europeanen lijken niet meer zo enthousiast te zijn over de VS. De reissector noemen de daling de ‘Trump Slump’.  

Lees meer