Cover image
Lifestyle

Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexit

Het gaat niet goed met sterrenchef Jamie Oliver. De Britse kok, die bekend werd als the naked chef, zit in slechte papieren. In 2017 maakte zijn Italiaanse restaurantketen 'Jamie's Italian' veel verlies waardoor twaalf restaurants de deuren moeten sluiten.

Het raakte al eerder bekend dat Jamie Olive zes restaurants van de keten Jamie's Italian zou moeten sluiten, maar dat cijfer is nu opgelopen tot twaalf, meldt The Sun.

11 miljoen euro verlies in 2017

De keten Jamie's Italian maakte in 2017 11 miljoen euro verlies. In 2016 zag het er voor de keten nog rooskleurig uit met een winst van 2,7 miljoen. 

Simon Blagden, algemeen directeur van de Jamie Oliver Restaurant Group, stelt dat deze slechte cijfers te wijten zijn aan de brexit. "Zoals elke restauranteigenaar weet is het een moeilijke markt en sinds de brexit is de druk en de onzekerheid toegenomen, wat het nog moeilijker maakt", verklaarde hij aan The Guardian. Het kost sinds de brexit namelijk meer om Italiaanse producten te transporteren naar Groot-Brittannië. En aangezien Jamie's Italian enkel wil werken met echte Italiaanse producten zijn de kosten daar sterk toegenomen. 

Lees meer