Cover image

© Getty Images

Politiek

Bermuda zorgt voor trieste primeur met afschaffen homohuwelijk

Voor het eerst ooit heeft een land het homohuwelijk terug afgeschaft. Die trieste primeur is voor Bermuda, een klein eiland in de Atlantische Oceaan. Sinds mei vorig jaar was het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht daar toegelaten, maar daar komt nu alweer verandering in.

Bermuda is met haar 70.000 inwoners maar een klein landje in de Atlantische Ocaan. Het eiland staat bekend om zijn halflange shorts, dat het een belastingparadijs is en natuurlijk door de notoire Bermudadriehoek. Maar nu komt het voor een eerder negatiever nieuwsfeit in de actualiteit: ze gaan namelijk het homohuwelijk weer afschaffen.

In mei vorig jaar werd het huwelijk tussen holebi’s in Bermuda goedgekeurd. Dat zorgde uiteraard voor gejuich bij de holebigemeenschap op het eiland, maar ook voor protesten bij de vele gelovigen in Bermuda.