Cover image

© iStock

Science

New York wil wascapsules gaan aanpakken

Wascapsules opeten was een tijdlang een, onbegrijpelijke en levensgevaarlijke, rage op YouTube. Maar de pods zien er sowieso 'te lekker' uit voor kinderen, zo menen verschillende New Yorkse politici. Zij dienen nu een wetsvoorstel in om dat aan te pakken.

New Yorkse politici Aravella Simotas en senator Brad Hoylman willen een wetsvoorstel indienen dat wascapsules een uniforme kleur hebben en zo minder aantrekkelijk worden om op te eten. Ze willen ook dat ze harder worden en dus moeilijker kapot te bijten zijn. Het laatste criterium is niet zo milieuvriendelijk: ze moeten individueel verpakt worden in plastic met telkens een waarschuwingsboodschap erop.

De suggestie ging ook tot bij Procter & Gamble, de producent van een van de in de VS bekendste wascapsules Tide, maar daar gaan ze niet echt op in. Zo reageerde de multinational aan USA Today dat "er niets nieuw in het wetsvoorstel staat". "Kleur speelt geen grote rol in de blootstelling van de pods aan kinderen", laat Procter & Gamble weten in een statement. Ze verkopen nu al niet-gekleurde wascapsules en het individueel verpakken ervan zou weinig uitmaken, zeggen ze. 

Lees meer