Cover image

© iStock

Science

Zo kan je weten of je griep hebt of een gewone verkoudheid

De griep die in het land is in combinatie met het koude weer heeft ervoor gezorgd dat heel veel mensen zien zijn. Wie met een gewone verkoudheid kampt, heeft meer geluk dan wie getroffen is door het griepvirus, maar hoe kan je snel weten wat jou te pakken heeft?

Tijdens een griepepidemie vrezen mensen al snel dat ze de griep hebben. Dan ga je het beste langs bij een huisarts. Die je vaak ook meteen vertelt dat het hier ‘maar’ om een verkoudheid gaat.

Sommigen willen echter niet altijd naar de dokter gaan en daarom plaatste een Amerikaanse radiopresentator een aantal vragen op Twitter om erachter te kunnen komen of het nu gaat om een verkoudheid of de griep. Hij claimde zelf dat de vragen van een dokter kwamen. Hij plaatste een papier waarbij je, naargelang je antwoorden, bepaalde stappen moet volgen. Uiteindelijk kom je bij je verdict terecht.

Zo is de vraag “zou je uit je bed komen voor 100 pond?” een hele populaire. Natuurlijk kan je je niet enkel daarop baseren, maar het is wel een mooie basis. 

Lees meer