Cover image

© EPA

Travel & Food

71 doden bij Russische vliegtuigcrash

Een vliegtuig dat deze middag van Moskou naar Orsk, bij de Kazachstaanse grens, moest vliegen, is vijf minuten na het opstijgen gecrasht. Aan boord bevonden zich 71 mensen, waaronder 65 passagiers, zij overleefden de crash niet. De Russische autoriteiten voeren een onderzoek maar gaat uit van een ongeval. Wrakstukken van het vliegtuig werden gevonden op 20 kilometer van Moskou. 

Een ongeluk, dat is de eerste voorzichtige conclusie van de autoriteiten nadat een passagiersvliegtuigje dat opgestegen was op de luchthaven van Domodedovo, crashte kort na het opstijgen. Het vliegtuig hing volgens Flightradar slechts vijf minuten in de lucht en crashte vervolgens ten zuidoosten van Moskou.

Geen overlevenden

Het vliegtuig had 65 passagiers aan boord, zij kwamen allemaal om het leven, net zoals de vier crew en de piloot.

Na het opstijgen hing het vliegtuig zo'n vijf minuten in de lucht, maar daarna verloor het snel hoogte. Nog volgens Flightradar daalde de Antonov AN-148 aan zo'n duizend meter per uur. Brokstukken van het vliegtuig zouden gevonden zijn in Argoenova, een gehucht op twintig kilometer van de Russische hoofdstad Moskou.

Volgens getuigen brandde het vliegtuig voor het de grond raakte, anderen zouden al lichaamsresten gevonden hebben in de buurt van wrakstukken.

Ongeluk

De Russische autoriteiten konden nog geen oorzaak vinden voor het ongeval, maar slecht weer of een technisch mankement worden als eerste bekeken. Zodra de zwarte doos van het vliegtuig gevonden wordt, zal er meer duidelijkheid over het ongeluk komen. Ook een menselijke fout wordt niet uitgesloten.

De laatste acht jaar kostten vier vliegtuigongelukken in Rusland het leven aan zo'n 240 mensen.

Lees meer