Cover image

© epa

Lifestyle

Chinees Nieuwjaar: Aziaten vieren start Jaar van de Hond

Heel wat Aziaten over de hele wereld vieren vandaag de start van het Jaar van de Hond. Er wordt tot volgende week dinsdag duchtig gefeest. Tot dan ligt het openbaar leven in China stil. Het Jaar van de Hond zou meer stabiliteit brengen.

200 miljoen Chinezen reizen lange afstanden om bij hun familie te zijn. Vandaag, op de eerste dag van het Chinese jaar Huangdi 4715, gaan gelovigen naar de boeddhistische tempel om voor een voorspoedig jaar te bidden. Overal ter wereld zijn Aziaten momenteel aan het vieren.

Dit jaar is het Jaar van de Hond. Mensen die geboren zijn in het teken van de hond zijn loyaal, geduldig en betrouwbaar. Volgens de Chinese astrologie zou dit jaar meer stabiliteit dan de voorbije jaren moeten brengen, zeker voor wie hard werkt.

Interessant weetje: maar liefst 90 procent van het vuurwerk ter wereld wordt in China geproduceerd. Vuurwerk wordt in China traditioneel gebruikt om de boze geesten weg te jagen. Bovendien zijn heel wat decoraties in deze feestperiode rood. De functie is opnieuw boze geesten wegjagen.

Panda's stelen de show

De panda’s uit een kweekcentrum in de Chinese provincie Sichuan stalen de show. Ter gelegenheid van het nieuwe Chinese jaar kregen pandababy’s allerlei speelgoedjes en snoepjes. Alle 42 nieuwe baby’s van 2017 stonden in the picture. Ongeveer één derde van de reuzenpanda’s in de wereld woont in Sichuan.

Zo gaat het er in China aan toe:

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

De rituelen in de boeddhistische tempels:

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

© epa

Lees meer