Cover image

© Getty Images

Lifestyle

McDonald's gaat voor minder calorieën in kindermenu en schrapt cheeseburgers

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's neemt het kindermenu onder handen. De bekende Happy Meal moet in de toekomst minder calorieën bevatten, en daarvoor schrappen ze deze zomer de cheeseburgers als optie. Tussen nu en 2022 mogen we nog meer ingrepen verwachten.

Het einde van een tijdperk. Sinds het bekende Happy Meal van McDonald's, officieel het menu voor de kinderen, in 1979 door Ronald werd uitgevonden, was er altijd de mogelijkheid om er een cheeseburger in te laten steken. Maar dat kan nu niet meer.

Nu, dat is voor de Verenigde Staten vanaf de maand juni. In België is nog niet bekend wanneer de cheeseburger uit het Happy Meal zal verdwijnen. Maar dat restaurants in de rest van de wereld het voorbeeld van de Amerikaanse zaken zullen volgen, lijkt wel vast te staan.

Minder calorieën

De verklaring ligt bij de gezondheid van de kinderen. De keten wil het aantal calorieën in het kindermenu naar beneden halen. De cheeseburger telt zo'n 699 calorieën. Veel, maar lang niet zo veel als de meeste andere hamburgers. Een gewone hamburger telt er 650, en een doos Nuggets 576. Zij zouden wel beschikbaar blijven in het Happy Meal.

McDonald's wil tegen 2022 dat minstens 50 procent van de kindermenu's maximaal nog 600 calorieën bevatten, met minder dan 10 procent verzadigde vetten. Dat moet hen lukken door de introductie van nieuwe hamburgers en meer voedingsmiddelen. Sinds 2013 zit er bijvoorbeeld ook geen cola meer in de Amerikaanse Happy Meals. Een toekomstig slachtoffer kan de chocolade zijn, waar te veel suiker in zou zitten.

Als je kinderen dolgraag een cheeseburger willen, dan kan je die natuurlijk nog gewoon los van zo'n Happy Meal bestellen. Maar daar betaal je dan natuurlijk meer voor.

Lees meer