Cover image
Tech

De prachtige nieuwe Apple-campus heeft een pijnlijk probleem: personeel loopt letterlijk de muren op

Je kan veel zeggen van de iPhone X, maar dat Apple een voorloper blijft op designgebied, dat blijft wel duidelijk. Hetzelfde is waar voor de nieuwe Apple Campus in Californië: Apple Park, Campus 2 of gewoon 'the spaceship' heet ie en het is één zee van glas. Een technologisch hoogstandje, maar er is ook één pijnlijk probleem. 

Wat hebben alle Apple-medewerkers gemeen? Een voorliefde voor design (lees: veel glas) en een iPhone-verslaving. De twee komen op een mooie, maar pijnlijke manier samen in de nieuwe Apple-campus: campus 2 of 'the spaceship' (het ruimteschip). De schotelvormige campus werd nog deels mee bedacht door Steve Jobs en bestaat grotendeels uit glas. Apple trok er nog maar recent in, in september was ie klaar.

Kijk niet naar je iPhone

Dat brengt nogal wat problemen mee, want om de lijn van het gebouw niet te onderbreken, mag dat glas niet gemerkt worden. Gevolg? De 31.000 personeelsleden van Campus 2 botsten blijkbaar en masse tegen de glazen muren van hun kantoren. Hoe komt dat? Nou, niet alleen omdat glas doorzichtig is, maar omdat ze heel de tijd naar hun iPhone staren terwijl ze van kantoor A naar kantoor B lopen. Ironisch? Zeker, maar vooral pijnlijk.

Volgens Forbes zou dat probleem in eerste instantie opgelost worden door dé tool voor elk kantoorprobleem: post-its. Maar dat is natuurlijk niet opgenomen in het designplan van Campus 2 en werd dus verboden. Aangezien het hele gebouw door gewapend glas omringd wordt, en ook de binnenmuren grotendeels glas zijn, begrijp je waarom de botsingen blijven gebeuren.

Synergie

Met de glazen constructie wilde Apple vooral een synergie tussen de kantoren creëerden. Iedereen die ooit al in zo'n glazen vehikel heeft gewerkt, weet dat het inderdaad best mooi is, maar je rommel opbergen, of een privégesprek voeren, zit er niet in. Dat het ook nog eens arbeidsongevallen veroorzaakt, is wel nieuw. Ogen voor je gericht houden, met andere woorden, je iPhone loopt niet weg, daar heeft ie een geheugen voor.

Daarnaast blijft de Apple Campus 2 uiteraard een designpareltje. Check it out:

Lees meer