Cover image

© wikimedia

Lifestyle

AB InBev kondigt “grote verandering” aan voor Jupiler: nieuwe naam of WK-stunt?

Loos alarm in bierland: er deden in Wallonië geruchten de ronde over het verdwijnen van het bier Jupiler. De kans dat dat gebeurt, lijkt ons enorm klein, maar het staat vast dat er “iets groot” op til is achter de schermen bij AB Inbev.

De Franstalige krant la Dernière Heure schreef dat het bier Jupiler ging verdwijnen, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Het biermerk is al decennialang het favoriete bier van de Belgen. Wel zou er iets van verandering op komst zijn, één dat nog geen enkel merk gedaan heeft in België.

De persdienst van AB InBev meldde aan newsmonkey dat het niets kan prijsgeven voor dinsdag om 10 uur ’s morgens. "Zoals bij elke grote verandering, zullen we morgen een persconferentie houden", klonk het.

De mogelijke verandering zet iedereen aan het denken. Er zijn mensen die geloven dat Jupiler van logo zal veranderen, wat eerder al gebeurd is. Anderen denken dat het merk van naam zal veranderen of dat Jupiler gepimpt zal worden naar aanleiding van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland.