Cover image

© iStock

Lifestyle

Drugscijfers 2018: Antwerpen goedkoopste stad in het Westen om cannabis te kopen

Het United Nations Office on Drugs and Crime, een dochterorganisatie van de VN, heeft het ‘Wereld Drugsverslag’ van 2017 uitgebracht. Uit een enquête van cannabis-informatieplatform Seedo blijkt dat Antwerpen de negende goedkoopste stad ter wereld is om cannabis te scoren. Antwerpen staat als enige Europese stad in de top 10 van steden, waar marihuana het goedkoopst is.

Seedo, een informatieplatform over cannabis, heeft een studie uitgebracht: de 2018 Cannabis Price Index gepubliceerd op basis van het ‘Wereld Drugsverslag’ van 2017 van de Verenigde Naties. Ruim 120 grote steden werden hierbij onderzocht.

Het blijkt dat Antwerpen een van de goedkoopste steden ter wereld is om cannabis aan te schaffen. "Het is belangrijk om lessen te leren van grote steden in het kader van de mogelijke toekomstige legalisering van marihuana", klinkt het bij Seedo.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft eerder al gezegd dat hij geen onderscheid maakt tussen hard- en softdrugs. In zijn oorlog tegen drugs blijft hij aanhouden dat het stadsbestuur niet zal ingaan op de suggesties van Seedo om marihuana uit de criminaliteit te halen en joints te taxeren. 

© seedo

© seedo

Lees meer