Cover image

© iStock

Lifestyle

Olympische wintersporters uit Duitsland drinken alcoholvrij bier in Pyeongchang, maar hoe (on)schadelijk is dat?

De professionele skiër Simon Schempp uit Duitsland heeft zondag een zilveren medaille gewonnen op de Olympische Winterspelen. Net als velen van zijn landgenoten lust hij weleens een glas bier. Zo speelt hij na zijn trainingssessies en wedstrijden steeds een alcoholvrije pint binnen. Een aantal Duitse wetenschappers beweren zelfs dat alcoholvrij bier bevorderlijk zou zijn voor de sportprestaties. Waarheid of mythe?

In Duitsland ruilen vele sporters hun sportdrankje in voor een alcoholvrij biertje. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Dat heeft de Duitse brouwerij Krombacher goed opgemerkt, want het heeft 3.500 liter alcoholvrij bier voorzien voor atleten in het olympisch dorp. Wat ook merkwaardig is: Duitsland een van de best presterende landen op de Olympische Winterspelen.

Johannes Scherr, de sportarts van het Olympisch skiteam van Duitsland, heeft een onderzoek verricht waarbij hij elke dag een alcoholvrij biertje gaf aan de atleten van de München Marathon 2009 voor vijf weken. Wat blijkt? De atleten die het bier dronken, hadden minder last van ontstekingen en infecties aan bovenste luchtwegen dan zij die een placebo kregen. Of het nu effectief gezond is, lees je hier

Lees meer