Cover image

© iStock

Science

Wetenschappers vinden effectieve methode om te stoppen met roken: fysieke beweging én een nieuwe sociale omgeving

Moeite om te stoppen met roken? Wetenschappers denken dé truc gevonden te hebben om mensen van de nicotine af te houden. Uit een recent onderzoek blijkt dat lopen en fysieke beweging erg bevorderlijk is om de slechte gewoonte uit je leven te bannen. Ook zou je omgeving een belangrijke rol spelen.

Fysieke inspanningen zouden helpen tegen het afkicken van nicotine. Dat blijkt uit een recente studie in de British Journal of Pharmacology. Wetenschappers deden de test met muizen. Ze injecteerden de beestjes herhaaldelijk met nicotine waardoor ze minder ontwenningsverschijnselen vertoonden toen ze op een radje liepen. Mensen die meer bewegen blijken ook minder zin te hebben om een sigaret op te steken.

Ook de sociale factor speelt een rol bij mensen die willen stoppen met roken. "Het uitwisselen van tips is ontzettend belangrijk", klinkt het. "Je weet dat andere deelnemers van het onderzoek je snappen en dat ze hetzelfde meemaken." Het zorgt ervoor dat je beter je best doet en je gewoontes stillaan doet veranderen. 

Lees meer