Cover image

© EPA

Tech

Bill Gates doet opvallende onthullingen over zijn eerste grote uitgaven

Microsoft-CEO en -oprichter Bill Gates was onlangs te gast bij de talkshow van Ellen DeGeneres. Daar deed hij enkele opvallende onthullingen over zijn uitgaven. Zo heeft Gates een privéjet en een indoor trampoline. Ook bleek dat hij er geen flauw idee van heeft hoeveel normale boodschappen en producten kosten.

De Amerikaanse Ellen DeGeneres mocht onlangs Microsoft-topman Bill Gates verwelkomen in haar talkshow. Gates zou de tweede rijkste mens ter wereld zijn met een vermogen van ongeveer 74,7 miljard euro. Dat zeggen verschillende media waaronder het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Hij vertelde dat hij op zijn 31ste, toen hij officieel de jongste miljardair was, niet meteen extravagante uitgaven had. Hij wilde vooral de Windows-werknemers kunnen uitbetalen.

Toch heeft hij een paar "luxeproducten" aangeschaft waaronder een vliegtuig en een Porsche. "Dat deed ik. Ik gaf eraan toe en ik nam uiteindelijk voor mijn reizen een vliegtuig. Wat een enorm genot is, dus dat zijn mijn twee verwenmomenten." Verder onthulde hij dat hij een indoor trampoline in zijn huis heeft staan. Niet meteen een extreme luxepoes, maar toch een beetje wereldvreemd. Zo kon hij de kostprijs niet raden van een vijftigtal producten uit de supermarkt. Het is dan ook een tijdje geleden dat hij een supermarkt bezocht. 

Lees meer