Cover image

© Getty Images

Economie

Kylie Jenner vaagt met 1 tweet 1,3 miljard aan beurswaarde Snap weg

Toen Kylie Jenner, een zogenaamde 'social influencer' die deel uitmaakt van de Kardashian-Jenner clan donderdag een tweet verstuurde waarin ze zei dat ze de app niet meer opent, verloor het aandeel SNAP op de beurs gelijk 7,2% van zijn waarde. Omgerekend gaat het om een verlies van 1,3 miljard dollar. Nog eens een bewijs dat zogenaamde ‘social influencers’ - Kylie Jenner heeft 24,5 miljoen ‘volgers’ op Twitter - wel degelijk invloed kunnen uitoefenen op grote bedrijven.

Een storm van protest


Over het redesign van het mobiele fotoplatform Snapchat was de voorbije dagen al veel te doen geweest. De populaire applicatie onderging recent een update en ziet er sindsdien heel anders uit. Die gedaanteverandering wordt door vele gebruikers van de app niet gesmaakt en heeft geleid tot een storm van protest. Een petitie om het oude design terug te krijgen, is al meer dan 1 miljoen keer ondertekend. Snapchat kon dus niet anders dan reageren ... en maakte duidelijk dat het geen plannen heeft om de update terug te draaien.

De update heeft ook tot kritiek geleid op Wall Street. Zo heeft Citigroup zijn verwachtingen voor het aandeel teruggeschroefd van ‘neutraal’ naar ‘verkopen'. De bank deed dat nadat het 'een significante toename van negatieve reviews' noteerde omtrent de redesign van de app. Dat zou volgens een analist van de bank leiden to minder engagement vanwege de gebruikers, wat ook de resultaten zou moeten drukken.

In een tweede tweet probeerde Jenner de schade alsnog te herstellen.

Anderen vragen zich ondertussen af wat met het aandeel Twitter zou gebeuren, mocht bijvoorbeeld Donald Trump beslissen om de microblogsite te verlaten.

Lees meer