Cover image

© iStock

Tech

Facebook patenteert technologie die voorspelt hoeveel gebruikers verdienen

Facebook weet waar je bent, met wie en wat je koopt, maar willen we ook dat de techreus weet hoeveel we verdienen? Die technologie zou al bestaan en Facebook patenteerde ze twee jaar geleden al. Of ze het algoritme ook effectief zullen gebruiken, is niet duidelijk, maar dat de app een steeds grotere vat heeft op zijn product, de gebruikers, is dat wel.

Facebook beschikt over heel erg veel informatie van ons: het algoritme achter het grootste sociale platform wereldwijd kan zowel jouw gezicht als dat van je vrienden herkennen, het kan tot op het kleinste detail weten waar jij bent en houdt bij wat jij graag koopt. Dit is natuurlijk gemakkelijk voor adverteerders, maar zou het niet handig zijn dat het algoritme weet wat je verdiende? Zo krijg je nooit meer dingen aangeboden die je niet kan betalen.

Gepatenteerd algoritme

Klinkt allemaal misschien een beetje raar, maar toch is het de realiteit. In juli 2016 kon Facebook een patent bemachtigen op de technologie die je inkomen en alles wat je bezit, kan voorspellen. Dit nieuws kwam nu pas naar buiten, maar eigenlijk bestaat de theorie wel al. Hoe werkt het? Eigenlijk bestaat het algoritme uit twee delen: het eerste is een vragenlijst, het andere focust zich op je online gedrag. Hier wordt dan een conclusie uit getrokken.