Cover image
Lifestyle

TOPradio haalt gelijk bij Raad van State: Hit FM moet van antenne

De radiozender Hit FM moet van antenne na een klacht van TOPradio bij de Raad van State. Hit FM zou in zijn dossier gelogen hebben over een samenwerking met het weekblad Flair. Slechts twee maanden geleden werd het nieuw frequentieplan van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) gelanceerd.

Het frequentieplan van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) maakt duidelijk dat er enkel plaats is voor vier grote netwerkradio’s. TOPradio moest aan het kortste eind trekken ten koste van Hit FM, een zender die zich profileerde als eerste 'vrouwenradio'. "De zender richt zich op de leefwereld en interesses van actieve vrouwen en hun gezinnen", klonk het bij Gatz. "Hit FM zal samenwerken met magazines als Flair."

Maar uit het dossier bleek immers dat er nog geen officiële afspraken werden vastgelegd tussen Flair en Hit FM. Met dat dossier stapte TOPradio naar de Raad van State die het radiostation gelijk gaf. Het 'partnerschap' met Flair is één van de redenen waarom de licentie van Hit FM ingetrokken wordt. De beslissing op de erkenningsaanvraag van CFM nv achter Hit FM "berustte op een feitelijk fout motief", klinkt het in de kranten van De Persgroep.

Lees meer