Cover image

© EPA

Lifestyle

The Weinstein Company kondigt faillissement aan: investeerders afgehaakt

Het bedrijf en de studio van Harvey Weinstein vraagt het faillissement aan. Zo is The Weinstein Company er niet in geslaagd om een koper te vinden. Het bedrijf kwam in financiële problemen nadat de controversiële Amerikaanse filmproducer door tientallen actrices van seksueel wangedrag beschuldigd werd.

The Weinstein Company krijgt het bedrijf en de studio niet verkocht en kondigt het faillissement aan. Dit naar aanleiding van het metoo-schandaal rond Harvey Weinstein. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times. "Een ordelijk faillissement is de enige optie om de overblijvende waarde van het bedrijf te maximaliseren", klinkt het bij de raad van bestuur.

Het bedrijf had gesprekken met twee investeerders, maar die waren gedoemd te mislukken nadat het parket van New York besliste het bedrijf te vervolgen. Het is geen faillissement zoals wij in Europa kennen, maar het gaar over faillissement 'Chapter 11': het bedrijf gaat een reorganisatie aan, terwijl het blijft draaien en tegen de schuldeisers beschermd wordt. 

Lees meer