Cover image

© iStock

Travel & Food

Met deze truc krijg je snel een upgrade naar eerste klasse

Wie vaak op zakenreis gaat of familie in een ander land heeft wonen, stapelt de frequent flyer miles al snel op. Je wil die graag spenderen aan een ticketje eerste klas, maar je krijgt geen upgrade vast omdat de stoelen niet beschikbaar zijn? Deze twee woorden zijn blijkbaar de oplossing: 'revenue management'.

Wie vaak een paar uur op 10.000 meter boven de grond hangt, weet dat het veel comfortabeler is om eerste klasse te kunnen vliegen. Daarom bieden ook veel luchtvaartmaatschappijen frequent flyer miles aan. Deze kan je dan opsparen om te kunnen upgraden naar eerste klasse. Het probleem nu is, dat wanneer iemand belt voor zo’n upgrade, vaak geen stoel meer kan krijgen omdat ze volgeboekt zijn. Tilly Bagshawe, een Britse schrijfster die vaak de reis naar de Verenigde Staten maakt, heeft daar nu een oplossing voor gevonden.

Twee magische woorden

Bagshawe zegt nu dat het helpt als je de magische woorden 'revenue management' terloops vermeldt. Dat is meestal de dienst die beslist hoeveel upgrades de reservatiedienst mag vrijgeven. Alle personen die bij de vraag naar een upgrade deze woorden laat vallen, ziet ook meteen waarom deze zo magisch zijn. Concreet vraag je "of revenue management al eersteklassestoelen vrijgegeven heeft.

Lees meer