Cover image

© iStock

Travel & Food

NMBS kiest voor veiligere vertrekprocedure: deuren sluiten direct na het fluitje

Om de veiligheid van de reizigers te garanderen, mogen die niet meer opstappen na het fluitsignaal. De deur die nog steeds openstaat, is voor veel reizigers echter té verleidelijk en daarom introduceert de NMBS op 10 juni een nieuwe procedure: de deuren gaan onmiddellijk dicht. 

Het perron juist bereikt hebben en het fluitje horen, maar toch staan die deuren nog open. Blijkbaar flakkert dit toch wat agressie op bij treinreizigers. Dat concludeert de NMBS: passagiers die de trein niet meer in mogen omdat deze in principe al vertrokken is, zorgt voor heel veel frustratie.

Dus komt er een nieuwe vertrekprocedure voor treinen, want, zo onderstreept Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, in de Kamer, de oude werkt onveilige situaties in de hand.

Trein in beweging

Op dit moment blijft er bij vertrek nog één enkele deuren heel even openstaan, tot de trein begint te bewegen. Instappen mag absoluut niet meer, iets dat frustrerend is, maar echt wel moet voor de veiligheid. Vanaf 10 juni start de nieuwe procedure: dan zullen de deuren onmiddellijk sluiten. “In de meeste gevallen zal de trein onmiddellijk kunnen vertrekken”, verklaart Dutordoir nog.  

Lees meer