Cover image

© iStock

Politiek

Groen wil flitswaarschuwingen bannen

Omdat er nog steeds té veel doden vallen op de Vlaamse wegen, stelt Groen een ambitieus tienpuntenplan voor. Verkeer is dan ook een speerpunt van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Eén van de opmerkelijkste punten is dat Groen géén controleverklikkers meer wil, zelfs niet op de radio. 

Desondanks de vele inspanningen, BOB- en snelheidscontroles zijn er elke dag nog doden op de snelwegen in België. Zevenhond per jaar, dat is enorm veel, chauffeurs worden dan ook beter in het ontwijken van controles. Snelheidscontroles "dienen niet om bestuurders op de plaats van de controle te doen vertragen of ervoor te zorgen dat ze een blokje omrijden wanneer ze een glas te veel op hebben, maar wel om slachtoffers te vermijden", klinkt het bij Groen.

Geen controles meer aankondigen

Daarom wil de partij de verklikkers van die controles beboeten, dit maakt deel uit van een verkeerstienpuntenplan. Niet enkel toestellen en apps als Coyoté, maar ook het radionieuws zou verboden moeten worden, zeker als het van Groen .

“Iedereen moet zich duurzaam, veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen." Die weggebruikers zijn te vaak nog het slachtoffer van ongevallen in het verkeer. 

Lees meer