Cover image

© google

Tech

Gewaagde zet van Google: besturingssysteem Android Go aan voordeelprijs met aangepaste apps

Een nieuwe versie van Android lokt normaal veel aandacht van de techwereld. Ook de ‘Android Oreo, Go edition’ beschikt over nieuwe features en er zijn reeks veranderingen in het design doorgevoerd. Toch werd de release van Android Go deze week overschaduwd door die van de Samsung Galaxy S9.

De nieuwe 'Android Oreo, Go edition' werd deze week gelanceerd. Het is bestemd voor smartphones die één gigabyte aan RAM hebben, weinig opslagruimte en tragere processors. Het besturingssysteem bevat ook eigen apps, zoals Maps Go, Gmail Go en YouTube Go.

De zes smartphones met Android Go zullen een prijskaartje hebben van ongeveer 100 euro. Fabrikanten bepalen wel via de productie hoe de prestaties zullen zijn. Soms kunnen die vertragen door bijvoorbeeld de optimalisatie van het design van de interface.

Het is niet zeker of Android Go een groot succes wordt, want het is niet voor het eerst dat Google probeert uit te pakken met een budgetvriendelijk bestuurssysteem. Een paar jaar geleden lanceerde Google Android One, maar dat werd uiteindelijk niets.   

Lees meer