Cover image

© iStock

Science

Lego lanceert bio-plasticlijn: gaat zero-waste tegen 2030

Legoblokjes zijn prachtig kinderspeelgoed en je hebt misschien zelf nog een doos staan. Maar hard plastic is slecht voor het milieu en Lego produceert miljoenen blokjes per jaar. Nu lossen ze ook een lijn gemaakt uit bioplastic om van Lego een duurzaam speelgoed te maken. Het hele bedrijf wil trouwens zero-waste zijn tegen 2030.

Lego heeft de reputatie om bijna niet te verwoesten te zijn. Dat kan je merken als je met je voeten tijdens een nachtelijke wandeling naar de wc op een blokje stapt. Maar dat is juist de reden waarom de productie en de recyclage van de blokjes absoluut niet goed zijn voor het milieu. Dat is waarom Lego nu een nieuwe lijn op de markt brengt: bioplastic blokjes die uit suikerriet vervaardigt worden.

Biolego

Deze blokjes worden eerst in een zeer beperkte editie gemaakt: bomen, blaadjes en andere zaken die je vanzelfsprekend terugvindt in de natuur, komen als eerste aan de beurt. Zij worden in sets gemaakt en kunnen gevonden worden in normale speelgoedwinkels. Later dit jaar kunnen fans ze kopen. 

Lees meer