Cover image

© iStock

Travel & Food

Nederlandse treinen hebben gênant probleempje door de vrieskou

De ijskoude temperaturen hebben ook vat op onverwachte plaatsen: de Nederlandse Arriva-treinen kampen al even met sanitaire problemen. Door de vrieskou kunnen de opvangreservoirs namelijk niet vrijgemaakt worden en 

Niemand zou graag in de schoenen staan van de persoon die zal moeten uitleggen dat de toiletten op de trein niet actief zijn door de vrieskou. En toch is er iemand die dit moet doen, namelijk de conducteurs op de treinen van Arriva. De reservoirs die aan de toiletten hangen, zijn namelijk ook vervroren, samen met de inhoud.

Vriezen

Voor degene die uit de lucht komen gevallen: hierbij is het een feit dat de inhoud die in de bassin zit, ook niet weggehaald kan worden. En wat we zeker niet willen is een overstroming van uitwerpselen wanneer die bak vol zit. Daarom koos Arriva ervoor om de toiletten gewoon te sluiten tot de temperatuur overdag weer boven nul ging. Dan zou het mogelijk moeten zijn om de toiletten leeg te maken en opnieuw te gebruiken.

Lees meer