Cover image

© iStock

Travel & Food

Later sluitingsuur voor Britse pubs tijdens huwelijk van Harry en Meghan

Naar aanleiding van de trouwpartij van de Britse prins Harry met Meghan Markle zullen de pubs en cafés in het land langer openblijven. “Het koninklijke huwelijk is een gelegenheid voor mensen in het hele land om samen te komen en deze gelukkige en historische gebeurtenis voor onze koninklijke familie en onze natie te vieren”, klinkt het bij de regering.

Op een 'gewone' dag sluiten de cafés en pubs in Engeland en Wales om 23 uur, maar op de trouwdag van Meghan Markle en prins Harry mochten ze hun deuren iets langer openhouden, namelijk tot 13 uur. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph. De bevolking vindt dat de ideale gelegenheid om hun glas te heffen. 

Finale FA Cup

De dag van de finale van de FA Cup valt ook op 19 mei. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd er "niet meer onrust" was dan met de normale openingsuren, bijvoorbeeld toen de Queen negentig jaar werd. 

Lees meer