Cover image

© iStock

Travel & Food

Later sluitingsuur voor Britse pubs tijdens huwelijk van Harry en Meghan

Naar aanleiding van de trouwpartij van de Britse prins Harry met Meghan Markle zullen de pubs en cafés in het land langer openblijven. “Het koninklijke huwelijk is een gelegenheid voor mensen in het hele land om samen te komen en deze gelukkige en historische gebeurtenis voor onze koninklijke familie en onze natie te vieren”, klinkt het bij de regering.

De beslissing kwam er na een openbare raadpleging van vier weken. normaal moeten cafés en pubs in Engeland en Wales om 23 uur dicht, maar op 19 mei mogen ze tot 1 uur open blijven. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Op die dag vindt het huwelijk in het Windsor-kasteel. “Het is duidelijk dat het volk dit idee genegen is om meer tijd te hebben om hun glas te heffen op prins Harry en Meghan Markle op deze nationale feestdag", zei Brits minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd.

Finale FA Cup

Het ‘toeval’ wil dat op 19 mei ook de finale van de FA Cup voetbal doorgaat. Rudd wijst erop dat er “niet meer onrust” was tijdens vorige gelegenheden waarop de openingsuren verlengd werden, zoals de negentigste verjaardag van de Queen. Toen waren er wedstrijden van Euro 2016 van Engeland en Wales.

Lees meer