Cover image

© EPA

Lifestyle

Hoe worden de winnaars van de Oscars gekozen? Zo gaat de Academy te werk

Regisseur Guillermo del Toro haalde op de Oscars de award voor ‘beste film’ binnen met zijn film ‘The Shape of Water’. Kijkers vragen zich af hoe de winnaars geselecteerd worden.

Er bestaat een regelboek en dit jaar bestaat die uit 35 pagina’s. Het proces van de Oscars bevatten twee stappen. De Academy-leden mogen eerst hun stem uitbrengen voor de films die in aanmerking komen. Op basis daarvan wordt een lijst opgesteld van genomineerden. Vervolgens stemmen de leden van de Academy op die finalisten. Er zijn wel heel wat criteria om als genomineerde beschouwd te worden.

Zelf kan je niet kandidaat worden om toe te treden als Academy-lid. Je moet de steun krijgen van minstens twee leden uit je vakgebied, die al lid zijn. Het officiële advies luidt zo: “Het steunen van een kandidaat-lid is een serieuze opgave. Zorg ervoor dat u er vertrouwen in hebt dat de kandidaat echt ‘uitmuntende prestaties getoond heeft in de filmindustrie’ voor je beslist om een individu te steunen.”

Lees meer