Cover image

© iStock

Travel & Food

Volgens Greenpeace eten we te veel vlees: cijfers over impact op milieu

De Belg eet wekelijks zo’n 770 tot 980 gram vlees. Dat is meer dan het dubbele van de 400 gram per week die aangeraden wordt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace. De milieuorganisatie lanceert een internationale campagne om de klimaatopwarming tegen te gaan.

Uit het nieuwe rapport van Greenpeace blijkt dat "slechts 10 procent van de Belgen de officiële aanbevelingen respecteert". Elk jaar worden 300 miljoen dieren gedood voor consumptie, zegt de milieuorganisatie. "Het minderen van vlees heeft dan ook alleen maar voordelen", klinkt het. De grote boosdoener zou de landbouwsector zijn. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen. 

Wel liet 66 procent van de Belgen weten dat ze hun vleesgebruik willen verminderen. Er is dus goede wil vanuit de bevolking, maar de overheden zouden nog te veel de industriële veeteelt subsidiëren. Er zou meer biologische landbouw moeten ingevoerd worden, wordt er gepleit. 

Lees meer