Cover image

© iStock

Tech

WhatsApp verlengt tijd om berichten te wissen

Met soms honderden berichtjes die je per dag verstuurt, is het logisch dat er daar een paar van bij de verkeerde terechtkomen. Een minder dan ideale situatie, die je binnen de zeven minuten kon rechtzetten. Die 'spijtperiode' wordt nu verlengd: gebruikers zullen binnenkort meer dan een uur krijgen om een berichtje te versturen. 

Het gebeurt: een berichtje in de verkeerde (groeps)-chat en dat kan tot gênante situaties leiden. Gelukkig heeft WhatsApp daar een oplossing voor: berichtjes wissen. Die toepassing laat je toe om tot zeven minuten na het sturen, dat berichtje te wissen. Maar, zo vraag je je terecht af, is zeven minuten niet wat weinig? Gelukkig komt er binnenkort een update aan die jou véél meer tijd geeft om na te denken over je zonden, en het berichtje te wissen.

Bèta

De nieuwe update van WhatsApp, nu nog in bèta, zal je namelijk tien keer zo veel tijd geven om dat te doen. De volle 4096 seconden (we weten ook niet waarom de limiet daar ligt) of zo'n 68 minuten en 16 seconden om door te hebben dat het appje naar de verkeerde persoon is gestuurd: da's het cadeautje dat je van WhatsApp krijgt.

Enig nadeel: de ontvangende partij ziet wel degelijk nog dat je iets verwijderd hebt. Je zoekt dus toch best een excuus voor dat verwijderde bericht. Een berichtje wissen kan dus wel, maar je zoekt best naar een vervangende boodschap om vervelende situaties te vermijden.

Zestig minuten

Wanneer krijgen we die glorieuze zestig extra minuten om fouten mee te wissen? Momenteel hebben enkel bètatesters van de nieuwe versie al toegang tot die functie, 't is niet duidelijk wanneer wij 'm krijgen. Tot dan: kijken en denken voor je stuurt.