Cover image
Economisch topadviseur Gary Cohn stapt op

© EPA

Economie

Nieuwe dupe van Trumps handelsoorlog: economische adviseur Cohn dient ontslag in

Gary Cohn, economische adviseur van Amerikaanse president Donald Trump, neemt ontslag. Het is geen geheim dat Cohn, een voormalige topbankier op Wallstreet, niet akkoord gaat met de protectionistische maatregelen van Trump. Zo wil die hoge belastingen heffen op buitenlands staal en aluminium. Cohn vreest voor een internationale handelsoorlog.

De voormalige Wall Street-topman Gary Cohn zegt in een mededeling dat het "een eer" voor hem was om zijn land te mogen dienen: “Ik ben de president dankbaar dat hij mij deze kans gaf en wens hem en de regering alle succes toe in de toekomst.” Dat meldt de Amerikaanse omroep CNN.

Trump, van zijn, kant, bedankte Cohn voor zijn bijdrage aan de "historische belastingverlagingen en -hervormingen" en noemt hem “een zeldzaam talent".

Internationale handelsoorlog?

Net als zoveel Republikeinen, is Cohn fel gekant tegen de hogere taksen op buitenlands staal en aluminium. Hij is, zoals veel opiniemakers, bang voor een internationale handelsoorlog.

Cohn is lang niet de eerste medewerker van Trump die opstapt. Vorige week gaf perschef Hope Hicks nog haar ontslag. Volgens Cohn heerst er nochtans geen chaos in Washington: “Iedereen wil in het Witte Huis werken. Ze willen allemaal een stukje van het Oval Office."

Lees meer