Cover image

© facebook @damso

Politiek

Regeringsleden en de Vrouwenraad kwaad op Voetbalbond wegens keuze voor “seksistische rapper” voor WK-lied

De Belgische Voetbalbond heeft besloten om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor ons land te laten zingen. Die krijgt nu heel wat kritiek omwille van zijn seksistische teksten in andere tracks. De Vrouwenraad zet de voetbalbond en haar sponsors onder druk om Damso te schrappen. Ook de regeringsleden Alexander De Croo (Open Vld) en Zuhal Demir (N-VA) vinden dat de voetbalbond afstand moet nemen van Damso.

Het WK-lied van de artiest Damso wordt niet echt geapprecieerd wegens seksistische teksten in vorige nummers. "De Wereldbeker voetbal is een media-evenement dat mannen, vrouwen en kinderen in de ban houdt. De Vrouwenraad vindt het onaanvaardbaar dat iemand als Damso, gekend voor zijn grove en seksistische taal, de vaandeldrager van ons land kan zijn”, klinkt het in een open brief van de Vrouwenraad aan de sponsors van de Rode Duivels.

Sommige sponsors zijn ook niet opgezet met de keuze voor Damso. “Destijds we de Voetbalbond om uitleg gevraagd, bij die keuze voor Damso”, klinkt het bij bouwbedrijf Besix.

“We zijn bijzonder bezorgd over het seksisme, dat doorschemert in zijn teksten. Wij hebben toen te horen gekregen dat Damso gekozen werd omwille van zijn artistieke kwaliteiten. Maar hoe meer teksten we van hem horen, hoe meer onze bezorgdheid toeneemt. We betreuren deze houding van de Voetbalbond. Want voor racisme en seksisme is geen plaats in de bedrijfswereld, de sport, of de maatschappij."

Lees meer