Cover image

© Telenet

Economie

Telenet wordt enige eigenaar van VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis

Telenet koopt De Vijver Media volledig op. Daarmee wordt het telecom- en mediabedrijf nu de enige eigenaar van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES en het productiehuis Woestijnvis. Woestijnvis-CEO Wouter Vandenhaute, die vorig jaar nog streed om de voetbalploeg Anderlecht op te kopen, heeft nu de financiële vrijheid om zich volledig op de sport storten.

Oorspronkelijk waren het Mediahuis en Woestijnvis eigenaar van SBS, het moederbedrijf van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES. Later is de provider Telenet erbij gekomen. Door financiële problemen werden de helft van de aandelen bij Telenet geschoven. Hoeveel er werd gegeven voor de overnam, is niet duidelijk, maar nu kan Wouter Vandenhaute zich verdiepen in de sport. Hij blijft wel Voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media.

Telenet-CEO John Porter is alvast enthousiast: "Als eigenaar van een sterk lokaal verankerd productiehuis en een aantal bloeiende commerciële zenders kan Telenet vaart maken met het realiseren van nieuwe kijkervaringen en inspelen op nieuwe manieren waarop media geconsumeerd worden."

Lees meer