Cover image

© Telenet

Economie

Telenet wordt enige eigenaar van VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis

Telenet koopt De Vijver Media volledig op. Daarmee wordt het telecom- en mediabedrijf nu de enige eigenaar van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES en het productiehuis Woestijnvis. Woestijnvis-CEO Wouter Vandenhaute, die vorig jaar nog streed om de voetbalploeg Anderlecht op te kopen, heeft nu de financiële vrijheid om zich volledig op de sport storten.

SBS, het mediabedrijf achter VIER, VIJF en ZES, was oorspronkelijk in handen van twee spelers: Het Mediahuis en Woestijnvis. Later kwam daar Telenet bij. Door financiële moeilijkheden kwam de helft van de aandelen in 2014 in de handen van Telenet. 30 procent zat nog bij Mediahuis en 20 procent bij Woestijnvis-topmannen Wouter Vandenhaute en Erik Watté.

Vandenhaute blijft in raad van bestuur

Over de overnameprijs werd niet gecommuniceerd in het persbericht van Telenet, maar wellicht kregen Vandenhaute en Watté een grote som geld. Dat geeft Vandenhaute de financiële vrijheid om zich volledig op de sport te storten, zijn grootste passie. Zo is Vandenhaute een grote speler in de Belgische wieler- en voetbalwereld.

Vandenhaute blijft wel Voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media: “Voor mij persoonlijk is het een dubbel gevoel om als aandeelhouder de droom waar we eind jaren 90 mee gestart zijn, los te moeten laten. Het is een afscheid, maar geen vaarwel, want ik wil me ook in het nieuwe verhaal blijven inzetten.”

Optimisme bij Telenet

Bij Telenet zijn ze naar eigen zeggen “verheugd”. “Als eigenaar van een sterk lokaal verankerd productiehuis en een aantal bloeiende commerciële zenders kan Telenet vaart maken met het realiseren van nieuwe kijkervaringen en inspelen op nieuwe manieren waarop media geconsumeerd worden”, zegt Telenet-CEO John Porter.

“Tegelijkertijd zal het ons toelaten nog meer en sneller in te zetten op innovatie. Het blijft daarbij onze ambitie om samen te werken met alle spelers in de Belgische televisie en entertainmentsector en ervoor te zorgen dat de kijker kan blijven genieten van lokale topcontent.”

Lees meer