Cover image
Economie

Drones repareren elektricteitsnetwerk Puerto Rico na passage orkaan Maria (VIDEO)

In Puerto Rico zijn honderden werknemers van het Amerikaanse energiebedrijf Duke Energy al maandenlang bezig met de herstelling van het elektriciteitsnetwerk op het eiland dat door orkaan Maria grotendeels werd verwoest. 

Vanwege het bergachtige landschap is het vijf maanden na de passage van Maria vaak moeilijk om de gebroken elektriciteitskabels op te sporen en te repareren. Om dat obstakel te overkomen doet het bedrijf een beroep op drones.

Duke Energy is een van de eerste energiebedrijven die een beroep doet op drones om elektriciteitskabels te herstellen. Eerder had het bedrijf al zonnepanelen, windturbines en andere structuren aan inspecties onderworpen door middel van drones. Nu werd besloten drones in te zetten om gebroken kabels te repareren, nadat bij een gelijkaardige missie in de staat Indiana enkel helikopters aan het euvel hadden kunnen verhelpen. Dat is een vaak gevolgd procedé bij de herstelling van elektriciteitskabels, maar het is duur en meestal ook gevaarlijk.

© Duke Energy

Volgens Rufus Jackson, die vice-president distributie, constructie en onderhoud is bij Duke Energy, is het dankzij de drones niet nodig om mensen in te zetten in ravijnen en bergspleten om de afgebroken kabel te recupereren en te herstellen.

De drone vertrekt voorzien van een lichtgewichtkabel en gaat dan op zoek naar een mast, waarna de herstelling vanop afstand wordt uitgevoerd door aan het einde van de kabel een lus te bevestigen die door de drone rond de mast wordt bevestigd door middel van een magneet en daarna wordt aangetrokken.