Cover image

© wv

Politiek

Premier Michel doet aan teambuilding: heel de regering naar Bozar

Een avondje teambuilding, dat vond premier Charles Michel (MR) wel een goed idee voor de sfeer. Z'n ploeg heeft immers een paar zware dossier op z'n bord: kerncentrales, Arco en Belfius, de pensioenen, de begroting... Heel de ploeg, inclusief de fractieleiders in de Kamer, ging daarom samen de tentoonstelling over Fernand Léger bekijken in de Bozar. "Niet toevallig een vooruitgangsoptimist", zo is al lachend te horen.

De Bozar in Brussel: een interessant plek om eens in ontspannen sfeer aan teambuilding te doen. De premier nodigde daarom de gehele regering, alle vicepremiers, ministers en staatssecretarissen uit om op privé-uitstap te gaan in het museum in hartje Brussel.

Om de goede sfeer compleet te maken mochten ook enkele fractieleiders van de meerderheid mee en dus vervolledigden  Peter De Roover (N-VA), Patrick Dewael (Open Vld) en Servais Verherstraeten (CD&V) de gezellige groep. 

Het gelekte etentje: niet goed voor de sfeer

Aangezien de jaarwisseling een moeilijke periode was voor Michel's ploeg, was het nodig om aan de sfeer te werken. Het dossier rond Soedan waarbij Theo Francken (N-VA) het zwaar te verduren kreeg en het gelekte etentje van Didier Reynders (MR) en Bart De Wever (N-VA) deed de spanning binnen de regering serieus oplopen.

Die storm is dan misschien wel wat gaan liggen maar nu moeten er alweer een paar lastige knopen doorgehakt worden. Eerst en vooral is er de begrotingscontrole. En die zorgt sowieso altijd voor spanning. Er zijn ook nog andere, grotere zaken. Onder andere de kernuitstap en het energieplan, het asieldossier en de huiszoekingen zijn een aantal andere lastige knopen. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog de beursgang van Belfius en het Arco-dossier, wat nog een hele moeilijke dobber is. Wat het hele pensioendossier overschaduwt, is de discussie over de zware beroepen, die heel het pensioendossier.

Een heleboel werk dus. Maar toch was er gisteren eerst even tijd om samen wat kunst te bekijken. En dat was "zeer de moeite", zo was te horen in regeringskringen.

Lees meer