Cover image

© Getty

Tech

Twitter wil verificatie voor alle gebruikers mogelijk maken

Twitter is momenteel het verificatieproces aan het herwerken, en het ziet er naar uit dat de functie niet alleen meer voor beroemde gebruikers toegankelijk zal zijn. Bovendien moet het beroemde symbool plaats ruimen voor een systeem dat verder gaat dan enkel verificatie van de identiteit van de gebruiker.

Tijdens een stream van Periscope laat CEO Jack Dorsey weten dat Twitter bezig is met het herwerken het symbool.  Het symbool heeft als doel om te weten of je met een echte persoon te maken hebt. Zo bestaan er heel wat parodie-accounts van bekenden. Door het symbool kan hier dus een einde aan komen. 

Gebruikers van bezien het symbool ook als teken van geloofwaardigheid. Dat blijkt uit een studie van twitter. Zo'n symbool kan wel erg belangrijk zijn, vooral in tijden van fake news.

Even wachten

Er is nog geen duidelijker over wanneer het symbool wordt gebruikt. Dorsey laat wel weten dat de presidentsverkiezingen van 2020 prioriteit krijgen. Verificatie van de kandidaten is heel belangrijk voor de geloofwaardigheid van hun campagne. Nog even wachten dus ...

Lees meer