Cover image

© iStock

Tech

De lader voor AirPods vervangen blijkt niet zo eenvoudig als je zou hopen

De draadloze oortjes van Apple, de AirPods, kosten een serieuze smak geld, maar als de lader niet werkt, heb je er niks aan. Nu blijkt dat ook die lader vervangen geen evidentie is. Hou dus maar je serienummer bij, tenzij je 100% zeker bent dat jouw AirPods-case voor eeuwig meegaat. 

Ben jij ook een Apple-adept en vond je die AirPods, ondanks het prijskaartje, de beste nieuwe uitvinding sinds warm water of het wiel? Dan hebben we wel één belangrijke tip voor je: hou het serienummer van de lader van je AirPods bij. Want als je toevallig nogal chaotisch bent, of gewoon pech hebt en je hebt een nieuwe lader nodig hebt, zit je zonder serienummer in de problemen.

Serienummer?

Een oortje vervangen, dat weten we, gaat best vlot. 't Is prijzig, maar stelt geen problemen. Maar de case vervangen, daar heb je dat nummer dus voor nodig. Voor wie 't niet kan vinden, dat staat op de doos waar ze inzaten, maar omdat ze bij Apple niet de illusie hebben dat jij al je dozen bij kan houden, kan je 'm ook vinden bij Settings - General - About - AirPods op je iPhone terwijl je aan het syncen bent.

Waarom heb je in vredesnaam je serienummer nodig om de lader van draadloze oortjes te vervangen? Een populaire theorie is dat Apple zo de diefstal van de oortjes wil tegengaan. Zonder lader ben je met je gestolen AirPods ook niet veel, dus dat klinkt niet eens zo onlogisch. In sommige gevallen zou Apple ook in staat zijn om je serienummer op te snorren, maar niet bij iedereen. Opschrijven dus.

Case lenen

Case al kwijt? Je kan je AirPods natuurlijk in een Apple Store even gaan laden en zo je serienummer te weten komen of gewoon even een case van vrienden lenen, maar blijf dan wel van de knoppen af. Anders ben je je oude serienummer kwijt en dan zijn we nog verder van huis. Neem dus gewoon een foto van je serienummer en zet het in een mapje op je laptop. En maak een backup.

Lees meer