Cover image

© EPA

Politiek

Meeting met Noord-Korea zal volgens Trump "zeer vruchtbaar" zijn, maar voert hij geen PR-campagne voor Kim Jong-un?

Volgens Donald Trump zullen de komende gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vlotjes verlopen. Hij gelooft dat de Noord-Koreanen zich aan hun belofte zullen houden om geen rakettesten meer te doen en het schiereiland nucleair te ontwapenen. Maar experts reageren sceptisch: voor diplomatie heb je diplomaten nodig, dit is volgens hen gewoon een uitgebreide PR-campagne. Voor welke kant, moet nog blijken. 

De grootste verrassing kwam donderdag van president Trump: hij kondigde aan dat hij de uitnodiging van de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, geaccepteerd had. In mei zouden Trump en Jong-un samen aan tafel zitten om plannen te smeden voor het nucleair ontwapeningsakkoord. Een groot stuk van de politieke elite en de diplomatieke wereld heeft zijn bedenkingen, maar Trump zou het zelf volledig zien zitten. 

"Ik denk dat, als het over Noord-Korea gaat, alles vrij goed zal lopen. Het wordt een enorm succes, het wordt een heel vruchtbare ontmoeting, we krijgen heel veel steun", zei Trump afgelopen donderdag, voor hij naar Pennsylvanië vertrok. 

Lees meer