Cover image

© EPA

Politiek

Orbán mikt op herverkiezing: campagne gaat van start met "haatdragende" video

Viktor Orbán, de premier van Hongarije, wil graag een vijfde termijn aan zijn regering breien. Speerpunten blijven een stevig anti-migratiebeleid en een zo klein mogelijke overheid. Orbán wordt wel eens de Trump van Europa genoemd, omdat hij letterlijk een hek aan de grens installeerde. Orbán vangt ook veel kritiek uit Europa: zijn banden met Vladimir Putin zouden iets té nauw worden. 

Het eerste schandaal bij de Hongaarse verkiezingscampagne is onthuld: Fidesz, de partij waar premier Viktor Orbán bij zit, plaatste een filmpje online waarin te zien is dat Janos Laza, stafchef van Orbán, tekeer gaat tegen migranten. Facebook verwijderde het filmpje, Orbán sprak van censuur.

Momenteel staat het weer online en je kan erin horen hoe Lazar spreekt over Wenen, hij zegt dat de stad vuiler geworden is sinds de crisis uitgebarsten is, en er veel meer criminelen zijn. Volgens Lazar staat dat ook Hongarije te wachten als de instroom aan islamistische immigranten niet stopt.

Lees meer