Cover image

© iStock

Tech

Smartphone ontgrendelen kan binnenkort door hand te laten 'lezen'

Nu hackers ook zachtjesaan in staat zijn om gezichtsherkenning en vingerafdrukken te omzeilen, komt de technologie met een ander systeem. Je smartphone unlocken door met je hand te zwaaien, is binnenkort een realiteit. Het kan al op computers, maar ook je smartphone kan in theorie je bloedbanen herkennen én aan jou linken. 

Bij Apple en Samsung kan je je gsm al ontgrendelen met je vingerafdruk, die eerste laat zelfs al gezichtsherkenning toe. De rest van de smartphones kan je echter enkel ontgrendelen door een pincode of getekende figuurtjes open doen. Het laatste kan heel simpel gehackt worden en je bezorgt er jezelf én de fabrikanten best wat werk mee als je je code of tekening vergeten bent.

Het is dan ook niet onlogisch dat ze bij Fujitsu en Microsoft samen gingen kijken naar de mogelijkheid om een systeem uit te dokteren. De Palm Scanner herkent jou aan de structuur van de aders onder je hand. Da's een unieke 'hand'-tekening en bijna onmogelijk na te maken. Perfect dus om je persoonlijke gegevens te beschermen.  

Lees meer