Cover image

© GettyImages

Travel & Food

United Airlines opnieuw onder vuur nadat puppy sterft tijdens vlucht

Tijdens een drie uur durende vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is een 10 maand oude Franse bulldogpuppy overleden. Het diertje moest in het gesloten bagagevak boven z'n baasjes zitten, met het deurtje dicht. Het hondje overleed in de kleine en donkere ruimte door een gebrek aan zuurstof. 

United Airlines komt opnieuw in een negatief daglicht te staan. Tijdens een drie uur durende vlucht van Houston naar New York is een Franse bulldogpuppy overleden. Het hondje mocht niet onder de stoel voor z'n baasje zitten en moest van de stewardess in het gesloten bagagevak boven het hoofd van z'n baasje geplaatst worden.

Bulldogpuppy

Catalina Castano en haar kinderen, de elfjarige Sophia en haar amper twee maand oude zoontje, vlogen maandag van Houston naar New York met United Airlines. Ze hadden hun Franse bulldogpuppy Kokito bij in een draagtas.

Ze wilden het hondje aanvankelijk onder de stoel voor hen plaatsen, maar dat mocht niet van de stewardess. Kokito moest in het overhead compartment geplaatst worden, boven z'n baasjes. Catalina vroeg nog of Kokito daar veilig zou zitten, maar het vliegtuigpersoneel verzekerde dat haar hondje zeker gezond zou zijn.

Dat bagagevak moet gesloten worden tijdens de vlucht. Dus zat het hondje drie uur lang vast in een kleine en donkere ruimte met veel te weinig zuurstof. Catalina en haar dochter Sophia vertellen hoe ze hun puppy twee uur lang hoorden blaffen, tot het geblaf plots stopte. Op dat moment mocht de familie zelfs niet meteen kijken hoe het met hun hondje was omdat ze moesten blijven zitten vanwege turbulentie.

"Onvergeeflijk"

Het is niet de eerste keer dat United Airlines onder vuur komt te liggen omdat dieren sterven tijdens hun vluchten. Uit cijfers van de US Department of Transportation blijkt dat afgelopen jaar 24 dieren stierven tijdens een Amerikaanse vlucht. Van die 24 waren maar liefst 18 incidenten bij United Airlines.

De luchtvaartmaatschappij heeft een statement gegeven waarin ze zich verontschuldigen voor het voorval. "Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze tragedie op ons en delen ons diepste medeleven met de familie en zijn toegewijd om hen te steunen. We onderzoeken wat er gebeurd is om te voorkomen dat dit ooit nog eens voorvalt."

John Kennedy, een Amerikaanse senator, heeft naar aanleiding van het overlijden van Kokito een brief naar de luchtvaartmaatschappij gestuurd met de vraag om opheldering. "Dit patroon van dodelijke gevallen en verwondingen bij dieren is onvergeeflijk", schrijft hij. "Voor veel mensen zijn huisdieren deel van de familie. Ze zouden niet behandeld mogen worden als een onbelangrijke lading. Ze zouden niet in het bagageruim geplaatst mogen worden, laat staan in een overhead compartment."

Kokito had zijn eigen Instagramprofiel, dat nu overladen wordt met steunbetuigingen:

Lees meer