Cover image
Economie

Techinsider Peter Thiel meent dat slechts één cryptocurrency zal overleven: bitcoin of ethereum

Peter Thiel, de man die als eerste in Facebook investeerde en PayPal oprichtte, heeft voorspeld dat er weinig toekomst is voor andere cryptocurrency dan bitcoin. Ethereum maakt volgens Thiel eventueel nog een kans om te overleven.

Techinvesteerder Peter Thiel vertelde aan Fox gezegd dat hij denkt dat er maar één cryptomunt zal overblijven, namelijk de toekomstige digitale variant van goud. "Ik weet niet of ik mensen wel of niet moet aanmoedigen om op dit moment al die cryptomunten te kopen." 

Thiel wijst erop dat bitcoin te moeilijk is om als betaalsysteem te gebruiken: "Het is net als goudstaven in een kluis die nooit gebruikt worden, een soort bescherming voor als de hele wereld in elkaar stort." Toch gaat hij niet mee in dat de cryptomarkt ooit zal ontploffen. "Alle weerstand die mensen hebben tegen bitcoin, is hetzelfde als mensen hadden tegen goud. Maar geld is een bubbel die nooit knapt en het bubbel-achtige aspect van geld kan toch vrij stabiel zijn."

Lees meer