Cover image

© twitter

Politiek

Franse agent die heldhaftig plaats gijzelaar innam is overleden

Arnaud Beltrame, de Franse politieagent, die gisteren werd gegijzeld in een supermarkt in de Zuid-Franse stad Carcassonne, is overleden aan zijn verwondingen. De agent was door de gijzelnemer neergeschoten. Hij had vrijwillig de plaats van een gijzelaar ingenomen.

In een Franse supermarkt in Trèbes vielen gisteren twee doden tijdens een gijzelingsactie. Een gewapende jihadist schoot een vrouw dood toen hij haar auto stal en ook Arnaud Beltrame kwam om het leven. De 45-jarig politieagent nam vrijwillig de plaats in van een gijzelaar. President Macron noemde hem een held.

Beltrame nam een moedige stap door de plaats in te nemen van een gijzelaar na onderhandelingen met de gijzelaar. Hij bleef uiteindelijk alleen over met de 26-jarige gijzelnemer. Toen de dader de trekker overhaalde, bestormden de agenten de winkel en schoten de schutter dood. Beltrame overleed aan zijn verwondingen. 

Lees meer