Cover image

© epa

Politiek

Regering rijdt 1,4 miljard tekort op begroting netjes dicht

Het mocht geen minimalistische oefening worden, en dat is ook niet gebeurd. De regering heeft netjes de 1,4 miljard tekort die er was voor de begrotingscontrole dichtgereden. Zo zit de ploeg van Charles Michel weer op koers.

Volgens het Monitoringscomité moest de regering een gat dichten van 1,4 miljard euro en dat is ook gebeurd. Vannacht heeft de regering een akkoord bereikt over de begroting. De premier Charles Michel (MR) heeft beslist dat er geen nieuwe taksen komen. Over drie dossiers is er nog onenigheid met N-VA met betrekking tot de zware beroepen en het energiepact. Ook CD&V moet nog akkoord gaan in het Arco-dossier.

De grootste knoop die gehakt moet worden is die van het dossier van Arco en Belfius, want daar zijn nog een aantal spanningen tussen coalitiepartners en CD&V. In de dossiers van de zware beroepen en het energiepact zijn ze dichtbij een overeenkomst, maar N-VA gaat hierbij op de rem staan.