Cover image

© EPA

Lifestyle

Paul McCartney demonstreert mee voor ‘gun control’ uit respect voor John Lennon

Op de “March for our Lives’ was gisteren een opvallende aanwezige: ex-Beatle Paul McCartney. Hij stapte mee ter nagedachtenis van zijn collega John Lennon in een zwarte T-shirt met de boodschap "We can end gun violence".

Het doel van Paul McCartney was om tijdens de optocht de jeugd aan te motiveren om te gaan stemmen. De Amerikaanse televisiezender CNN vroeg McCartney waarom hij er was.  “Dit is wat wij als burgers kunnen doen”, zei McCartney. “Daarom ben ik hier. Een van mijn beste vrienden is het slachtoffer geworden van wapengeweld, hier vlakbij. Dit is een thema dat me persoonlijk aanbelangt."

McCartney doelt daarbij op de moord op zijn vriend en mede-groeplid John Lennon. Die werd op 8 december 1980 neergeschoten door een fan met psychische problemen. De moord schokte destijds de wereld.

Lees meer